De pagina Nieuws / Werk zal binnenkort worden bijgewerkt.
bdsaagrs
a.s. 12 dec 2013, Lezing.
BDS fiscale & financiële adviseurs organiseren voor hun relaties een middag ‘strategisch denken’.
Een financieel expert opent met een inhoudelijke voordracht. Daarna volgt mijn lezing over de voorbereidingen en de gevolgde strategie achter het vestigen van een wereldrecord.
 Raindrop chess
a.s. 2 dec 2013, Raindropchess-demo bij Schaakverenigingdrop ErasmusGewapend met een groot demonstratiebord en de nodige Raindropspellen zal ik de spelregels uitleggen van het razend populaire Raindrop-schaken.  Daarna een toernooitje of een Raindropsimultaan. 

A.s. 18 dec geef ik
Raindrop-uitleg bij schaakvereniging S.O. Rotterdam, waarna hun ‘Open Kampioenschap Raindropschaak’ van start gaat.
schaken met Adri HelfrichRd5 nov 2013, start introductiecursus schaken (5 lessen) op de Albert Plesmanschool in R’dam Ommoord voor kids van groep 4. Jong geleerd! De laatste les wordt een vrolijke afsluiting en natuurlijk de uitreiking van de certificaten!
29 okt 2013, clinic Raindropchess op de Proveniersschool. Ze wonnen op Denksportdag 2013 een prijs en kozen voor een ochtend Raindrop-les!
10 okt 2013, start introductiecursus schaken op de Eben Haëzerschool (Capelle a/ IJssel). Wat een animo! Bomvol. 20 kinderen hebben zich ingeschreven voor 10 lessen.
7 okt 2013, start introductiecursus schaken op basisschool Het Baken (Capelle a/d IJssel). Ook deze cursus van 10 lessen zit helemaal vol!
Denksportdag2013
28 september 2013, was ik Spreekstalmeester op de Denksportdag.
Bij de ontzettend gezellige Denksportdag Rotterdam Noord mocht ik de onderdelen aan elkaar praten. Een heel andere functie als het jaar daarvoor! Toen gaf ik een simultaan en hield ik een lezing. Nu was living legend dammer Ton Sijbrands de hoofdact. Wat mij betreft volgend jaar weer!
http://noord010inbeeld.blogspot.nl/2013/10/denksportdag-met-ton-sijbrands-en.html
iedereeniseensterimagesCA4XXA0E
13 juli 2013, Als Talenten-scout bij ‘iedereen is een ster !’
Op deze door de deelgemeente georganiseerde Talentendag, ontdekken kinderen waar ze goed in zijn. Ik was als scout/schaker aangetrokken en ging op zoek naar de toekomstige wereldkampioen en de wereldkampioene schaken, maar ontdekte bij honderden kinderen het enorme plezier in ons edele spel.
Chess & Jazzloga-mppp
23 juni 2013, Jazz & Chess: Openlucht simultaan 
Voor MPPP gaf ik
In het Prinsenpark in de buitenlucht een simultaan aan grote schaakborden (van 4×4 meter). De Jazz-formatie Triple-Word (met Frans van Geest aan de contrabas) begeleidde met gastzangeres Patricia Wisse mijn zetten met hun succesvolle live optreden. Schaken, …. als daar geen muziek in zit!
Jazz & Chess een succesvolle combinatie
Codarts ensembleloga-mppp
16 juni 2013, Schaaksimultaan, met begeleiding van live ‘Het codarts Strijkkwartet’.
Organisator MPPP (Muziek Podium PrinsenPark) presenteerde op 4 zondagen muziek optredens in het park, tweemaal gecombineerd met een schaaksimultaan die ik mocht geven. Voor mij de eerste keer dus een schaakpartij met 4 dames uit het klassieke genre.
 Logo_Koningsspelen_jpgIMG_0316
26 april 2013, de Koningsspelenlezing
Voor Go for your Goal’. hield ik ‘s-avonds in het fraaie gerenoveerde ‘t Klooster een lezing over het ‘scoren’ van een wereldrecord (Guinness Record simultaanschaken)
Logo_Koningsspelen_jpgBuskesschool26 april 2013, Koningsspelen; ‘s-ochtends alle 175 kinderen schaken leren op de Buskesschool. Samen met meester Michel de Wit leerden we de kinderen de beginselen van hét koningsspel. Meester Michel had een truc om de loop van de stukken aan te leren. Snoepjes op de velden! “Na deze lessen speelde meester Adri elk half uur tegen een nieuwe klas die hem de pionnen van het bord afsnoepte. Wat zijn die kinderen in een half uur sterk geworden zuchtte hij moedeloos”. De kinderen vonden het allemaal geweldig.
lezing Humanitassimultaan Humanitas
22 sept 2012; lezing + simultaan op de Denksportdag.
De tegenstanders maakten het mij flink lastig. Desondanks was het op deze drukke dag genieten van het fraaie Atrium van Humanitas Bergweg.
Aan het einde van de dag een inspiratie-lezing voor denksporters over het Guinnessrecord simultaanschaken.
button_generationgames2012-204-GenerationGamesRotterdamGenerationgames2012
23 jun 2012
In het kader van de Generation Games (International Olympic Day) gaf ik in Rotterdam een openlucht simultaan
op het plein onder toeziend oog van Ossip Zadkins verloren hart. Op deze zaterdag vierden in meer dan 160 landen sporters en sportliefhebbers het ontstaan van de Olympische Spelen
Adri_NAI_net
13 mei 2012, Lezing voor ‘Managers aan Zet’.Naamloos
In het Nederlands Architectuur Instituut hield ik een dubbel-lezing samen met Anne Marie Benschop. Ik over mijn voorbereidingen op een Guinnessrecord (simultaan spelen tegen 740 deelnemers), en zij over ‘denk niet wit, denk niet zwart (maar in de kleur van je hart).

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *